top of page

Trends in Digital Marketing om uw bedrijf te redden in 2021

Als er één ding gezegd kan worden over 2020, dan is het dat het vooral geen normaal jaar was. De helft van de bedrijven zullen naar verwachting in 2021 stijging van hun winst zien. Nu 2021 begonnen is, is het belangrijk dat uw bedrijf goed draait, dat het kan overleven en doorgroeien in deze ongewone tijden. Daarom gaan we de belangrijkste digitale marketingtrends voor 2021 bespreken. 

Uw bedrijf zal met deze trends meer leads generen en meer verkopen. Deze digitale marketingtrends voor 2021 zullen de hoogste ROI opleveren, wat betekent dat ze een solide investering zullen zijn, ongeacht de financiële positie van uw bedrijf op dit moment. 

Trends_2021-1.jpg

Meer aandacht aan sociale media marketing

Social media marketing zal zeker een van de digitale marketingtrends worden in 2021 waar meer nadruk op wordt gelegd. Vanaf het midden van 2020 gaven marketingbudgetten een kwart van hun geld uit aan social media marketing. Toen Covid-19 het gedrag van de klanten online veranderde, groeide de focus op sociale media als een manier om potentiële klanten te bereiken. Het wordt verwacht dat deze trend zich zal voortzetten in 2021 en aanzienlijk zal uitbreiden. 

Korte video's

Mensen hebben tegenwoordig een korte aandachtspanne. Daarom moet u ze snel aan de haak slaan. Korte video's maken dat mogelijk. Social mediaplatforms zoals Instagram zijn uitstekende locaties voor dit soort marketingtactieken. Als u Gen Z wilt bereiken, dan is TikTok de juiste keuze. Als u millennials en generatie X wilt bereiken, is Instagram uw plek. Korte video's werken ook op Facebook, een uitstekende locatie om babyboomers te bereiken. U wilt hieraan meedoen, omdat het naar verwachting een van de beste digitale marketingtrends voor 2021 zal zijn. 

Meer gerichte advertenties maken

Het maken van meer gerichte advertenties zal om twee redenen belangrijker worden als een van de digitale marketingtrends voor 2021. Een daarvan is dat het reclamegeld bespaart. Wanneer advertenties maakt die op gebruikers gericht zijn, dan houdt u rekening met de leeftijd, locatie, geslacht en voorkeuren van uw doelgroep. Mensen klikken eerder op een advertentie die gepersonaliseerd is en relevanter is voor hun interesses. 

Afsluiting

Om te overleven en door te groeien in 2021, moet u uw digitale marketingstrategie vernieuwen. Als uw deze digitale marketingtrends voor 2021 in gedachten houdt, zult u uw plek versterken als een bedrijf dat het verrassend goed zal doen. Het is tijd om meer bezoekers, leads en verkoop voor uw bedrijf te genereren. Dus begin vandaag nog met het toepassen van deze digitale marketingtrends in 2021! 

bottom of page